fbpx

Blog single

Startguide Til Søgemaskine Optimering

Hvem er denne vejledning til?

Du kan være indehaver af enhver type virksomhed. Alt fra indehaver af en helt basal hjemmeside til en erfaren SEO-ekspert med eget kontor. Denne guide er beregnet til dig, hvis du er ivrig efter at have en komplet forståelse over aspekterne i SEO. Det er hårdt arbejde at opnå de bedste placeringer på google, men vi hjælper med forståelsen og værktøjerne til hvordan du opnår den bedste placering. 

Søgemaskineoptimering (SEO) starter ofte med mindre justeringer af din hjemmeside. Ændringerne vil skabe fremskridt, men vil ofte forsætte som kontinuerlige opgraderinger. Det overordnede mål er at skabe den bedste klientoplevelse for de potentielle kunder der kunne finde dig i søgeresultaterne. Det er vigtigt at have en forståelse af de grundlæggende elementer for SEO, for at kunne udarbejde de konkrete optimeringer der er nødvendigt.

Din hjemmeside skal skabe værdi for dine kunder.

Enhver optimering af din hjemmeside skal være med formål på at gøre kundeoplevelsen bedre.

Individer benytter ofte en søgemaskine i form af søgen af information, produkter eller servcies der hjælper det enkelte individ. Det er under denne proces du ønsker at søgemaskinen har tilegnet sig en forståelse omkring dine ydelser, som vil kunne bidrage positivt til din placering. Din hjemmeside skal derfor skabe værdi overfor brugeren, og fremstå proffesionelt overfor søgemaskinen for at blive prioriteret. Du kan bla. blive prioriteret ved at tilbyde ekstraordinære blog artikler, tilbud, webinarer osv. 

Vi stoler på at vores guide giver dig nogle råd omkring de.bedste måder at forbedre sin hjemmeside på. Vi vil meget gerne høre dine spørgsmål, kritik og eksempler på hvordan vores løsninger har hjulpet dig blandt søgemaskine optimering. 

De vigtigste udtryk indenfor søgemaskine optimering

Record: Vidste du at søgemaskinerne gemmer alle hjemmesider den er i stand til at finde i en database? Det vil sige at søgemaskinerne samler alle sider og sektioner inkluderet i hjemmesiden og samler dem i en fil som den benytter til at skabe et overblik over hvad der skal vises i søgeresultaterne. 

Slither – Dette er processen op mod en søgning efter nye eller opdaterede hjemmesider. Google finder URL’er ved at følge links, gennemgå sitemaps og mange andre forskellige metoder. Google crawler internettet, og søger derved efter hjemmesider som arkiveres i søgemaskinens database. 

Crawler: Crawlers er automatiserede robotter der scanner hele internettet for hjemmesider og registrerer dem på sin database. En god søgeoptimering på din hjemmeside, gør det nemmere for disse robotter at finde den. 

SEO – Også kaldt søgemaskine optimering. Formålet med søgemaskine optimering er som sagt at forbedre din hjemmeside til at opnå bedre placeringer i form af søgeresultaterne. 

h1 zeo 1

Chancen for at din hjemmeside ikke kan findes på Google

Selvom Google gennemgår milliarder af sider, er det uundgåeligt, at nogle få destinationer ikke bliver fundet. Her er det dog supervigtigt, at du sørger for at webcrawlere nemt kan finde din hjemmeside. Nogle af årsagerne til at søgemaskinen ikke kan finde din hjemmeside kunne være:  

  • Hjemmesiden er ikke forbundet med en destination på internettet endnu.
  • Hjemmesiden er ny og søgemaskinen har ikke haft tid til at crawl hjemmesiden.
  • Opsætningen af hjemmesiden samt sider gør det svært for søgemaskinen at foretage en crawling.
  • Søgemaskinen forbinder din hjemmeside med noget ulovligt eller kriminelt.
  • Du har ved en fejl opsat blokering af crawlers på din hjemmeside.

Hvordan du får din hjemmeside på Google

At opnå en god placering i Googles søgeresultater er gratis og simpelt. Du behøver ikke at præsentere din hjemmeside for Google. Google er en computersøgemaskine, der bruger webcrawlere til løbende at undersøge internettet. Webcrawlerne søger efter destinationer, der kan føjes direkte til Googles database. Lokalitetsregistreringen i resultaterne indsendes ikke fysisk til inkorporering, men findes og tilføjes naturligt, når vi opsætter en hjemmeside på internettet. 

Google Search Console er et værktøj fra Google, der kan hjælpe dig med at optimere din hjemmeside på diverse søgemaskiner. Search Console kan endda sende dig advarsler om grundlæggende problemer, som Google oplever med din hjemmeside, hvis du har brug for det så du hurtigt kan reagere på eventuelle problemer. 

Her er et par vigtige spørgsmål, du kan stille til dig selv omkring din hjemmeside hvis du vil i gang med SEO.  
  • Fremgår min hjemmeside på Google eller andre søgemaskiner? 
  • Har min hjemmeside samt mit hjemeside indhold værdi?
  • Er min hjemmeside overskuelig og indeholder menuer og billeder af høj kvalitet?
  • Er min hjemmeside i sikkerhed mod malware og virus?

Resten af denne artikel giver dig en vejledning omkring de mest effektive metoder til at forbedre din hjemmeside overfor søgemaskiner. 

Har du behov for en søgemaskine optimering konsulent?

Indenfor SEO (søgemaskine optimering) findes der en lang række konsulenter som lever af at optimere hjemmesider og webshops så de er nemmere at finde på google. Den overstående guide kan ikke gøre dig til en SEO konsulent med det samme, men den ville være i stand til at hjælpe dig med en bredere forståelse over de kompetencer der skal benyttes. Hvis du ønsker at prøve kræfter med SEO vil det altid være en god idé at få hjælp af en erfaren SEO konsulent til sparring samt kort gennemgang af din SEO indsats.

Hvis du vælger at ansætte en erfaren SEO konsulent, vil du indenfor 6 måneder kunne se kraftige fremskridt på din hjemmeside. Derudover vil du selv kunne spare tiden der skal til, for at optimere din hjemmeside.

Husk at tracke dine fremskridt

Det overordnede mål med SEO er at optimere din hjemmeside så Google nemt kan finde din hjemmeside. Den bedste måde at gøre det nemt for Google at finde din hjemmeside er at gøre brug af et sitemap. Et sitemap er en oversigt over alle undersider som dit site håndtere, og giver derved søgemaskinen et indblik i opstillingen af sider på din hjemmeside. Yoast pluginnet til wordpress hjælper dig f.eks. nemt og hurtigt med at udarbejde et sitemap på under 2 minutter. Sitemappet skal kombineres med et robots.txt dokument for at undgå crawl af de sider som ikke er relevante for google. Hvis du har for mange irrelevante sider på din hjemmeside, vil det trække din søgemaskine placering ned.

Vigtigheden af Robots.txt indenfor søgemaskine optimering

Et robots.txt dokument hjælper søgemaskinen med at positionere din hjemmeside på google, og gør det derved nemmere for søgemaskinerne at crawle dit site. Det er vigtigt at filen fremgår med navnet robots.txt, så søgemaskinerne nemt kan identificere det.

Kom i gang med SEO for din hjemmeside her